„Jedną z bardziej przyjemnych rzeczy w naszym życiu jest to,
że co jakiś czas musimy przerwać to co robimy by poświęcić naszą uwagę jedzeniu.”
/Luciano Pavarotti/
Menu
Przystawki zimne
tatar z pieczonego bakłażana i buraka
z majonezem szczypiorkowym, chipsami z topinamburu i pudrem z czarnej oliwki
32,00
carpaccio z polędwicy wołowej premium
cienkie plastry polędwicy z rukolą, kaparami i płatkami parmezanu
47,00
tatar z siekanej polędwicy wołowej premium
podany z żółtkiem, chipsem z szalotki, solą z kiszonego ogórka i oliwą lubczykową
49,00
śledź w dymie wiśniowym
z sałatką ziemniaczaną, jajkiem przepiórczym, piklowanym jabłkiem, burakiem i musem chrzanowym
37,00
Przystawki ciepłe
krewetki na maśle pietruszkowo-czosnkowym
krewetki 16/20 z pomidorami koktajlowymi i chrupiącym pieczywem
49,00
wątróbka drobiowa
smażona wątróbka podawana na szpinakowych placuszkach z jabłkiem i śmietaną
32,00
szparagi z grilla
z jajkiem poche, rabarbarem, sosem holenderskim i pomidorami concase
35,00
Przystawki polecane do wina
talerz przekąsek
ekologiczne polskie sery z rancza Frontiera (ser dżersejan młody, ser dżersejowy dojrzewający,
ser dżersejowy blue), wędliny i pasztet naszego wyrobu,chipsy z topinamburu, oliwki, pieczywo
65,00
Zupy
botwinka na zakwasie
z młodymi burakami, jajkiem przepiórczym, rzodkiewką i truskawkami
26,00
zupa klopsowa
z klopsikami wieprzowymi , puree ziemniaczanym, okrasą i świeżym majerankiem
29,00
krem szparagowy z wanilią
z fondantami z ziemniaka, orzechami, lubczykiem i kawiorem z pstrąga z Zielenicy
28,00
zupa rybna
ze smażonym węgorzem, czarną soczewicą, kawiorem i creme fraiche
42,00
Sałatki
sałatka cezar
grillowany kurczak z chrupiącą sałatą rzymską, boczkiem i sosami
39,00
sałatka z podwędzanym łososiem
z mixem sałat, piklowanym ogórkiem, prażynką z ryżu i sosem z mango
42,00
sałatka z kozim serem
mix sałat z burakami, słonecznikiem, marynowanym ogórkiem i jabłkiem
37,00
Makarony
gnocchi z kaczką
ze szpinakiem, serem gorgonzola, winogronami i chili
45,00
tagliatelle własnego wyrobu z owocami morza w sosie pomidorowym
małże, kalmary, krewetki, ośmiornica z mozzarellą i prażonym amarantusem
52,00
Dania główne
Dania rybne
okoń morski z sosem rakowym
z puree z młodej kapusty, sorgo i chrupiącą sałatą rzymską z creme fraiche
59,00
łosoś z grilla
z puree ziemniaczanym, zielonymi warzywami i musem z palonego kalafiora
66,00
halibut z młodymi warzywami
z kaszą kus kus, prażonymi chipsami z warzyw i serem Bursztyn
69,00
Dania mięsne
pierś z kurczaka z sosem pieprzowym
z młodym groszkiem, szparagami, ziołowymi ziemniakami, marchewką i kaszą sorgo
46,00
królik w białym porto
z babką dyniową, jesiennymi warzywami, szynką dojrzewającą i popcornem z kaszy sorgo
58,00
kotleciki jagnięce
z puree z żółtej soczewicy, salsą z czerwonej papryki i pomidorów, sezonowymi warzywami i sosem musztardowym
119,00
stek z polskiej polędwicy wołowej
do wyboru : puree z pieczoną cebulą lub domowe frytki z parmezanem i szczypiorkiem, szpinak z borowikiem confit,
sos pieprzowy lub porto z szalotką, masło czosnkowe lub truflowe
115,00
schab z kością w chrupiącej panierce ziołowej
z kremowym puree chrzanowym i białą kapustą
58,00
kaczka w sosie jabłkowym
z puree z selera i białej czekolady, młode ziemniaki, szpinak, jeżyny i karmelizowany rabarbar
59,00
Dania wegetariańskie
pikantny stek z bakłażana
z pierożkami z żółtą soczewicą, puree z pietruszki, młodym szpinakiem i sosem z czerwonego porto
39,00
Desery
rabarbar z truskawkami i paloną czekoladą
z sorbetem z cytryny, prażonymi migdałami i kruszonką cynamonową
28,00
crème brûlée
z musem czekoladowym i sorbetem malinowym
28,00
Ciasta własnego wyrobu
tiramisu
25,00
ciasto marchewkowe
22,00
tarta serowa z sezonowymi owocami
21,00
piernik z sosem śliwkowym
20,00
szarlotka jabłkowo-gruszkowa z żurawiną
22,00
Menu dla dzieci
zupa pomidorowa
z domowym makaronem i słodką śmietaną
23,00
medaliony z kurczaka
z frytkami lub puree ziemniaczanym, mizerią lub marchewką