„Jedną z bardziej przyjemnych rzeczy w naszym życiu jest to,
że co jakiś czas musimy przerwać to co robimy by poświęcić naszą uwagę jedzeniu.”
/Luciano Pavarotti/
Menu
Menu Weekendowe
carpaccio z ośmiornicy
z marynowanym fenkułem, gremolatą z pietruszki, concase z pomidorów i oliwą miętową
68,00
kartacze z gęsiną
z purée z topinamburu, chipsami z pietruszki i sosem demi-glace
38,00
rosół z pieczonej perliczki
z kluseczkami z marchewkowymi, szarpaną perliczką i oliwą lubczykową
26,00
krem z wędzonych ziemniaków
z chrustem ziemniaczanym, popcornem z kaszy gryczanej i oliwą lubczykową
28,00
kotleciki cielęce w chrupiącej panierce
z purée z ziemniaczanym, białą kapustą i grillowaną cytryną
68,00
policzki cielęce w sosie demi-glace
z purée selerowo- chrzanowym, duszonym jarmużem, marynowanymi burakami i chipsami z topinamburu.
82,00
Napoleonka
z coulis z marakui, kremem czekoladowym i chipsem pomarańczowym
28,00
sernik z sosem z rokitnika
z kruszoną bezą, kajmakiem i lodami waniliowymi
28,00
Przystawki zimne
carpaccio z polędwicy wołowej
cienkie plastry polędwicy z rukolą, kaparami i płatkami parmezanu
47,00
tatar z siekanej polędwicy wołowej
podany z żółtkiem, chipsem z szalotki, solą z kiszonego ogórka i oliwą lubczykową
49,00
gravlax z łososia
z majonezem szczypiorkowym, chipsami z topinamburu i pudrem z czarnej oliwki
45,00
tatar z pieczonego bakłażana i buraka
z majonezem szczypiorkowym, chipsami z topinamburu i pudrem z czarnej oliwki
37,00
śledź
z serową gąbką, kwaśną śmietaną, musem z wędzonego twarogu i buraka,
opiekanym ziemniakiem i piklowaną cebulą
37,00
Przystawki ciepłe
krewetki na maśle pietruszkowo-czosnkowym
krewetki 16/20 z pomidorami koktajlowymi i chrupiącym pieczywem
49,00
wątróbka drobiowa
smażona wątróbka drobiowa podana na szpinakowych placuszkach z jabłkiem i śmietaną
36,00
Przystawki polecane do wina
talerz przekąsek
wyselekcjonowane ekologiczne sery z rancza Friontiera z Mazur, winogrona, karmelizowane orzechy włoskie, miód, oliwa oraz pieczywo
84,00
Zupy
barszcz czerwony
z mięsnym pasztecikiem
26,00
zupa klopsowa
z klopsikami wieprzowymi , puree ziemniaczanym, okrasą i świeżym majerankiem
28,00
zupa rybna
z halibutem, łososiem, kawiorem z pstrąga, krewetką, pomidorami i ragout warzywnym
39,00
Sałatki
sałatka cezar
grillowany kurczak z chrupiącą sałatą rzymską, boczkiem i sosami
39,00
sałatka z grilowanym serem halloumi
mix sałat z piklowaną i pieczoną w miodzie dynią, suszonymi pomidorami cherry i prażonymi ziarnami dyni i słonecznika
38,00
Makarony
tagliatelle własnego wyrobu z sosem borowikowym
z jajkiem poche, szpinakiem, serem Emilgrana i pudrem z czarnej oliwki
43,00
gnocchi z kaczką
ze szpinakiem, serem gorgonzola, winogronami i chili
45,00
Dania główne
Dania rybne
łosoś (do wyboru: na parze lub z grilla)
z cytrynowym, perłowym kuskusem i zielonymi warzywami
66,00
halibut (do wyboru: na parze lub smażony na maśle)
z kuskusem izraelskim, sezonowymi warzywami, prażynką ryżową i pianą cytrynową
68,00
Dania mięsne
pierś z kurczaka z sosem pieprzowym
z grateną z topinamburu, puree z zielonych warzyw i brokułem z prażoną kaszą gryczaną
48,00
pieczone udko z kaczki w sosie pomarańczowym
z buraczaną grateną, pączkami z glazurą piernikową i pureé z pietruszki
61,00
królik w sosie winnym
z musem z marchwi, kopytkami i duszoną sałatą rzymską
62,00
stek z polskiej polędwicy wołowej
z masłem czosnkowym i sałatą rzymską z serem Emilgrana
do wyboru:puree z pieczonego czosnku lub frytki, sos pieprzowy lub demi glace,
możliwość dodania 4 krewetek tygrysich z grilla + 29 pln
129,00
comber jagnięcy
z puree z pieczonej skorzonery, gruszką, ziemniakiem, konfitowaną szalotką, palonym brokułem gałązkowym oraz jeżynowym demi glace
139,00
schab z kością w chrupiącej panierce ziołowej
z kremowym puree chrzanowym i białą kapustą
58,00
Dania wegetariańskie
stek z bakłażana
z pierożkami z żółtą soczewicą, puree z pietruszki, młodym szpinakiem i sosem z czerwonego porto
39,00
pierożki z szarpanym owocem chlebowca
z grzybami shiitake, wegetariańskim demi-glace, pianką pietruszkową i chrustem ziemniaczanym
39,00
Desery
brownie
z czekoladowym ganache, puree śliwkowym brandy i lodami waniliowymi
29,00
crème brûlée
z musem czekoladowym i sorbetem malinowym
28,00
Ciasta własnego wyrobu
tiramisu
25,00
ciasto marchewkowe
22,00
tarta serowa z sezonowymi owocami
21,00
piernik z sosem śliwkowym
20,00
szarlotka jabłkowo-gruszkowa z żurawiną
22,00
Menu dla dzieci
zupa pomidorowa
z domowym makaronem i słodką śmietaną
23,00
medaliony z kurczaka
z frytkami lub puree ziemniaczanym, mizerią lub marchewką